App Store Google Play
Om oss

Vilka är vi?

Breeding Journal ägs och drivs av familjeföretaget Calobre AB.

Vi gick från ett enkelt bolag till att sommaren 2022 starta aktiebolaget Calobre AB som drivs av oss, Louise och Calle Edlund. Vi båda har ett brinnande intresse för hundar, avel, trädgård och renovering vilket också speglar det vi arbetar med inom vårt företag Calobre.

Vi har haft vår kennel Cani Lee sedan 2014 och har under dessa år haft några valpkullar. Att föda upp hundar är ett riktigt lyckorus, det är fantastiskt att få följa tiken och dess valpar för att sen se det slutliga resultatet av valpen som vuxen. Men det innebär också struktur, planering och hårt arbete.

Vid en av våra kullar insåg vi att det är ohållbart att sitta med papper och penna, hela världen är under en digitalisering och inom vårt avelsarbete behöver vi ett verktyg som enkelt kan hjälpa oss samla all information om våra kullar på ett och samma ställe. Att sitta där i valplådan och veta att snart är det dags, snart kommer den första lilla valpen, det är bland det bästa som finns, men också lite nervöst. För oss så känns varje gång som den första, full av förväntan men även oro. Tankarna flyger förbi, hur var det sist, hur tätt kom valparna, hur mycket vägde dom? -Tänk om jag hade hittat blocket jag la ifrån mig på ett bra ställe för ett år sedan, där hade jag skrivit ner hela förloppet för den kullen… För även om en tiks tidigare kullar aldrig är ett facit för hur nästa kull blir så är det en trygghet att kunna se hur det var sist, och därmed föddes ide´n om en app, Breeding Journal.

Vårt mål är att uppfödaren med hjälp av Breeding Journal ska få en god överblick av sin avel samtidigt som det förenklar uppföljningen av aveln i framtiden, för visst vill vi alla kunna se hur vår kombination blev och vad vi ska ta med oss till nästa gång.

Vi hoppas att du som uppfödare väljer att använda dig av Breeding Journal och att det förenklar överblicken av Ditt avelsarbete.

Lycka till med din avel!